Ordensregler og god skik og praksis i Næstved Klatreklub

(opdateret: maj 2023)

 

Som medlem af klubben bedes du orientere dig om og overholde vore ’husregler’, hvilket er med til at sikre en god og tryg klatreoplevelse for dig og alle andre i klubben.

 

Vi opfører os ordentligt

I klubben taler vi pænt om og med hinanden. Der er respekt om forskelligheder og vi udviser hensyn til hinanden. Vi ønsker at invitere alle ind i klubmiljøet, uanset etnicitet, køn, trosretning, seksualitet eller lign.

Vi holder en god omgangstone og er flinke og hjælpsomme, så klubben er et rart og trygt sted at være for alle. De erfarne medlemmer opfordres til at holde øje med og hjælpe nye medlemmer.

 Krænkende eller respektløs adfærd accepteres ikke og kan i yderste konsekvens føre til bortvisning fra klubben.

 

Vi efterlader klubben (mindst) i samme stand som da vi kom

Sidste person der forlader hallen, skal sikre sig at yderdøren er låst, at udstyrsskabet er låst, at lyset i hallen er slukket og at indgangsdøren inde fra gymnasiet er låst inden de går.

Hvis man går på depotet, sikrer man sig at loftlemmen er lukket, ’skruemaskine-skabet’ er aflåst, depotlemmen er lukket og håndtaget er på plads i udstyrsskabet.

Madrasser ryddes op efter brug og reb surres ind til væggen. Generelt efterlader vi klubben ryddet og pæn.

Toilet- og gangarealer efterlades rene og pæne.

 

Adgang til klubben

Alle medlemmer er velkomne til at klatre i klubbens åbningstider. Dog er der tider der er forhåndsreserveret klubbens hold. Se mere på kalendersiden.

Medlemmer skal have udleveret medlemsbånd med i hallen og bære det synligt på taske, sele eller andet.

Gæster er ligeledes velkomne i Næstved Klatreklub, ifølge af et medlem. Prisen for gæsteklatring er 45,00 kr. som betales til klubbens mobilepay 177787, hvilket inkluderer samt lån af udstyr. Det er medlemmets ansvar at gæsten overholder klubbens ordensregler og i øvrigt opfører sig ansvarligt.

Næstved Klatreklub er medlem af Dansk Klatreforbund og indgår i dennes gæsteordning. Klatrere fra andre klubber i gæsteordning kan prøve vore faciliteter gratis efter aftale med formand eller næstformand.

 

Klatring på højvægge

Der gælder lidt forskellige regler for klatring og sikring af klatrere på højvægge afhængig af hvor langt man er i sin sikringsuddannelse. For at få lov til at sikre en der klatrer skal man altid have et sikringsbevis, men du kan godt komme til at klatre uden at have gennemført et K1 kursus.

Klatring

-          Har du K2 må du både klatre topreb og førstemandsklatre (føre) ruter

-          Har du intet sikringsbevis eller K1 må du gerne toprebsklatre ruter

Sikring af klatrere

-          Har du K2 må du sikre både toprebsklatrere og førstemandsklatrere

-          Har du K1 må du sikre toprebsklatrere

-          Har du intet sikringsbevis må du IKKE sikre nogen uden instruktørs overværelse.

Deltager man på klubbens hold kan der afviges fra gældende regler. Et. afvigelser afgøres af træner/instruktøren

 

Musik

Brug af klubbens musikanlæg er tilladt af medlemmerne under hensyntagen til de andre klatrere. Musikken må således ikke spilles højere end det ikke virker generende for sikkerheden eller i øvrigt – alle skal kunne være der.

 

Alkohol og andre rusmidler

Der må ikke nydes alkohol eller andre euforiserende stoffer i forbindelse med klatring eller sikringsarbejde, dette betyder også, at man ikke må møde op påvirket af ovenstående. Overtrædelse kan i yderste konsekvens medføre bortvisning.

Det er forbudt at ryge i hallen. Ved tårnet må der ikke ryges i nærheden af udstyr og reb, da dette kan tage skade ved kontakt med gløder. Vis også hensyn til andre mennesker, der befinder sig ved tårnet.

 

Ulykker og sikkerhed

Heldigvis er det sjældent der sker skader og ulykker, men alle bør være opmærksomme på at forhindre de opstår og medvirke til at reducere risiciene.

Der henvises i den forbindelse til opslag i hallen omkring adfærd i forbindelse ulykker, ift.  alarmering, førstehjælp etc. Klubben har en førstehjælpskasse som befinder sig i skabet til venstre for indgangen.

Ophold dig ikke under folk der klatrer, ligesom du bør orientere dig om andres tilstedeværelse ved bouldervæggen.

Ved opdagelse af fejl på klatrevæggen, på udstyr eller andet skal de berørte dele øjeblikkelig tages ud af brug og der skal rapporteres til sikkerhedsudvalget, en instruktør eller et medlem af bestyrelsen.

I tilfældet af en ulykke eller en nærulykke (potentiel ulykke), rapporteres dette til sikkerhedsudvalget eller bestyrelsen.

Udfører du frivilligt arbejde for klubben har vi en forsikring via DIF, der dækker skader, men ellers sker din aktivitet i klubben på eget ansvar. Husk derfor at tjekke din personlige ulykkesforsikring, om den forsikrer dig i forbindelse med ophold og klatring i klubben.   

 

Sanktioner

Det er klubbens bestyrelse der er øverste myndighed og kan afgøre eventuelle sanktioner, såfremt medlemmerne ikke overholder ordensreglerne.

Det er den tilstedeværende instruktør/nøglevagt bestemmer i den umiddelbare situation og kan hjemsende folk, der opfører sig uforsvarligt. Eventuelle efterfølgende sanktioner afgøres af bestyrelsen.